top
 

Svensk Ramelorkester
ramel

SVENSK RAMELORKESTER

Svensk Ramelorkester hyllar Povel Ramel och hans 70 år som kompositör av Klassisk Jazz. Vår CD inkluderar en ny, aldrig utgiven komposition av Povel, som sjungs av honom själv: ”En tillräckligt stor summa pengar” .  Den enastående artisten och kompositören Povel Ramels sista inspelning efter
64 år i skivstudios!

Recensioner

Povel Ramel:
”Att få en orkester uppkallad efter sig måste ju betraktas som det ultimata beviset på uppskattning och är oerhört smickrande – särskilt som bandet så väl behärskar konsten att få mig och mina låtar på kalashumör. Till dessa glada musikanter vill jag gärna ge samma råd, som den amerikanske kompositören och showmannen Hoagy Carmichael en gång gav mig: Keep at it! – Bara häng på pojkar, det gungar grymt gott om er!”
   (CD: Povel sjunger själv den nya: ”EN TILLRÄCKLIGT STOR SUMMA PENGAR” 
                     19 melodier – Speltid: 76.20 – Kenneth CKS 3418)

OJ:
”Det var imponerande att höra hur man lyckades få till ensemblespelet av de intrikata melodierna och arrangemangen – Sättningen skiftade och variationen förstärktes av att flera musiker dubblerade på olika instrument – solisterna höll genomgående hög klass.” Bo Scherman

SvD:
”Povel Ramels musikaliska bredd är oerhörd. Från visa och schlager till de finaste ballader och svängig jazz under mer än 60 år. – Bent Perssons kornettsolo i Kommissarie Larsen är makalöst bra.”
Sven Malm 

DN:
”… en fin känsla för låtarnas egenart och finurligt lekfulla tolkningar av vad texterna handlade om. Sammanfattningsvis: Svensk  Ramelorkesters tolkningar av sin namnes alster är roliga, fyndiga och Ramelska.”
Calle Pauli

Tradjazzpulsen:
” ’En schlager i Sverige’ med tre tromboner (först gången jag hör Bent spela trombone). CDn, som jag lyssnat igenom… funnit mycket njutbar  oss för Povel-diggare, 76.20 minuter njutbar Povel-jazz. Man köper definitivt inte en zebra om man inhandlar den här skivan tycker"
Barbro Matsson

OJ:
”Gänget serverade ett i alla avseenden underhållande framträdande. Ett nöje var att höra dessa Ramellåtar i skön jazztakt, en stor del också framletade ur hans mera sällan hörda repertoar.”
Gunnar Holmberg

Crescendo, Norrköping:
”Ett annat nummer som jag fastnade för var ”Stackars Gottwolf” där althornet och basklarinetten gav en fin lyster åt arrangemanget. Flertalet av arren var för övrigt skrivna av Bent Persson . En gemytlig afton med Ramelmelodier tolkade av ett jazzband.”
Bozze Möller

Sydsvenska Dagbladet:
”En trivsam uppåtskiva, värd uppmärksamhet för ett ovanligt och kul upplägg; fokus på själva melodierna hos Ramel.”
Alexander Agrell

Skånska Dagbladet:
”….river man av hela 19 Povel-kompositioner, som visar att vi förmodligen aldrig haft en bättre kompositör av ”hederliga” swinglåtar här i landet. I titelnumret, som aldrig funnits på skiva tidigare, deltar upphovsmannen själv med häftig sång, vilket knappast gör saken sämre. ”En tillräckligt stor summa pengar” utropas härmed glatt till Veckans platta!”
Jan Olsson

Nya Ludvika Tidning:
"...Det är därför inget att förvånas över att det numera finns en Svensk Ramelorkester som i tradjazzanda botaniserar i hans omfattande nototek. ...Bent Persson har gjort ett läckert arrangemang av Fåglarna har fel, för tre tromboner....19 låtar hinner bandet med och glädjande nog är många av dem av mera sällan spelad sort. 
Bertil Danielsson  
OJ:
”Musiken framförs med stor känslighet för låtarnas egenart… Bent Persson , som själv får stort soloutrymme, styr ensemblen finurligt och lekfullt genom Povel Ramels enastående musiklandskap… Resultatet är en gedigen presentation av den svenska revymusikens störste upphovsman som en mästerlig jazzkompositör.”
Patrik Sandberg 

SVENSK RAMELORKESTER bokas genom 
Gösta Hägglöf
 Ramgränd 1
175 47  JÄRFÄLLA
Tel: 08 / 580 343 26

Gösta Hägglöf, email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it – www.classicjazz.eu 
Bent Persson:  www.visit.se/~bentpersson/links/sro.htm 
 

Administrera